Sökmotoroptimera för ordet SEO

Sökmotoroptimera för sökordet SEO | Utan att använda det!

Hur du sökmotoroptimerar dina hemsida för ett svårt sökord som SEO.

Sökmotoroptimera en hemsida för nyckelordet SEO, är du helt galen eller? Nja, jag såg det mer som en kul utmaning.

Personligen har jag blivit så trött på alla dessa SEO-byråer och experter på sökmotoroptimering. Allt de tjatar om nuförtiden är nyckelords densitet, länkar och landningssidor.

Tänk om det går att optimera en hemsida mot sökmotorer, utan att använda traditionella taktiker som alla företag gör?

Och du ser jag lyckades att nå toppen, nu ska du få veta hur jag gjorde.

Grunden i min sökordsoptimering

Genom att använda denna strategi som grund för din SEO, så kommer du få fina placeringar på Google.

 • Titel – En bra titel får fler besökare
 • Beskrivning – Förklara innehållet på hemsidan tydligt.
 • Relevant innehåll – Innehållet i artikeln ska noggrant avhandla din titel och beskrivning.
 • Intressant – Besökaren som läser innehållet ska vilja ha mer!
 • Lättläst – Med detta menas att det ska vara användarvänligt.
 • Överoptimera inte – Så många överdriver med sin SEO och optimerar för mycket.

De 6 punkterna ovan är en solid grund för alla hemsidor som vill sökmotoroptimera för ord som SEO.

Som du ser så är det ingen magi som ligger bakom min placering på Google, bara bra material räcker väldigt långt!

Enbart enkel SEO i min artikel

Noggrant utvald SEO-titel

Jag började med att arbeta på min titel, och den är en stor ranking faktor när det kommer till sökmotoroptimering.

Det som lätt glöms bort här att det som det handlar om här att snabbt fånga någons intresse. Vet inte hur många gånger jag har sett i titel helt fylld av sökord, men inte ett dugg intressant.

Här ville jag fånga ditt intresse snabbt, och få dig att gå in på min hemsida för den innehåller något nytt och färskt.

Så jag valde att använda titeln ”Så optimera jag för sökordet SEO | Utan att använda det på hemsidan!”

Och det funka ju bra, du fatta intresse för hemsidans titel och gick in och läste denna artikel.

Men jag måste erkänna att jag ljög i min titel, jag har använt sökordet på flera ställen i artikeln och på hemsidan. Men det låter bättre att jag inte gjort det, och jag fick ju dig trots allt att gå på sajten.

Så skrev jag min beskrivning

Inte heller här använde jag någon skum taktik för att optimera. Jag skrev bara vad som fanns att läsa i guiden och det var allt!

Och mer än så behöver inte heller du göra. Det räcker med att du beskriver innehållet av din hemsida. Så tänk om och sluta försöka lura sökmotorer som Google med massa sökord.

Relevant innehåll är A-O i all SEO

Att ha relevant innehåll är nyckeln till all bra sökmotoroptimering. Google och andra sökmotorer läser av allt innehåll på sidan och analyserar det.

Märker det att dina texter och bilder inte ger information om det som du har sagt att det ska göra, så får du inga topp placeringar i sökresultaten.

Så gör du relevant innehåll

 • Besvara frågor – Alla sökningar är en fråga, besvara dem.
 • Tillför nytt i ämnet – Var kreativ och tillför ny information som ingen annan har gett ett bra svar på.
 • Googla själv – Kommer du inte på något själv så googla själv på sökordet, och du kommer få massa förslag på saker folk söker svar på.
Så skapar du intressanta innehåll

Sökmotoroptimering hjälper dig bara med att bli sedd på sökresultaten, sedan då? Om du inte har ett intressant innehåll på hemsidan, vad har det då för betydelse om du kommer först på sida 1? Om din hemsida lider av tunt och ointressant innehåll så kommer du tappa läsarna lika snabbt som du fick dem.

Jag fokuserade på att skriva ett innehåll som är banbrytande i denna bransch, där allt bara handlar om länkar och sökord. Jag visste att du skulle gå hela vägen ner hit och vilja läsa mer, för du är ju intresserad av att få veta hur jag fick denna artikel att ranka högt på Google.

Du har fått massvis av bra tips redan som du kan applicera på din hemsida, men ändå fattar du egentligen inget ännu och misstänker fortfarande att det måste finnas något mer där. Och det gör det också, om du fortsätter att läsa lite längre ner så kommer du snart förstå hela min strategi.

Nu har jag väckt ditt intresse ännu mera och du kommer att fortsätta att läsa hela vägen till sista punkt. Så gör man en intressant och optimerad artikel som få läsarna att vilja ha mer.

En annan viktig faktor är att du skriver långa texter, framförallt om du är ute efter att ranka på sökord med hög konkurrens. Många gånger är just detta en avgörande faktor till vilken sida som rankar högt och vilken som hamnar långt bak i sökresultaten.

Texten måste vara lättläst

För att en besökare ska vara kvar så länge som möjligt så behöver texten vara lättläst. En allt för kletig och osammanhängande text uppfattas som jobbig att läsa. Tänk på att dela upp texten i många små stycken, och använd rubriker flitigt för att berätta vad stycket handlar om.

När du använder rubriker som H1 och H2 sökoptimerar du din text samtidigt. Dessa två rubriker och framförallt H1 är jätte viktiga att de är helt rätt. Fråga vilken sökoptimeringsföretag och de kommer att säga det samma.

Använd bara din H1 en gång, och släng inte in irrelevant sökord i den. Använd den så att det snabbt och tydligt framgår vad hemsidan handlar om. Sedan kan du använda H2, H3 och H4 flera gånger i texten, men det viktiga är att det sker naturligt.

Att använda dig av listningar är också ett bra sätt att få din text tydlig och lättläst. Många använder dessa också för att få dem rankade överst på sidan på ett sökresultat, och de kan ge mycket extra trafik till dig.

Så här ska en sökmotoroptimerad listning vara:

 • Fokusera på en fras – Gör det lätt att förstå vad du vill säga
 • Använd sidans sökord i frasen – Släng in ett eller två ord från titel
 • Lockande – Ditt slutmål är att få någon att klicka sig vidare in på sajten
 • Ta med en passande bild – Ha med en passande bild

Google sökords listning

Har du tur och inte överoptimerar denna, så kan den hamna först i Googles sökresultat överst på sidan med bild.

Överoptimera inte din hemsida

Ett av de vanligaste nybörjare felen när det kommer till sökmotoroptimering är att man överoptimerar sin text. Detta sker vanligast genom att man anstränger sig för mycket på sin on page-SEO. Vad som menas med detta är att man använder för ofta sina sökord i texten och titlar på hemsidan.

Det finns massa olika studier där ute som pekar på olika många procent, och hur många gånger i texten du ska använda ditt sökord. Jag har precis bevisat för dig att du inte behöver använda det sökord mer än några gånger på hemsidan för att ranka på Google. Använd istället relevanta ord och fraser till ditt sökord, och Google kommer ändå att fatta att det är det som din hemsida handlar om.

Utgå alltid istället ifrån att det är en människa du skriver för, och inte för att lura Googles algoritmer. Google är smartare än dig, och du kommer inte i det långa loppet kunna lura dem med fuffens taktiker. Vill du veta mer om SEO online så hittar du dem på länken.

Nu vet du allt om min SEO – eller vet du det?

Ja du vet mycket, och framförallt vet du några av de viktigaste sakerna för att lyckas att hamna högt upp i sökresultaten. Det ända jag inte har gått igenom med er är off page-optimering, alltså den sökoptimering som påverkar dina sökresultat utanför din egna hemsida. Några utav dessa är faktiskt också helt avgörande, och tre av dem som jag tycker är viktigaste har du nedan.

3 Största off page optimerings faktorerna

 • Länkar – In och ut länkar, till och från din hemsida
 • Sociala signaler –  Hur många som delar din Facebook t.ex
 • Laddningstider –  Alltså den tid det tar att ladda din hemsida

Vill du veta hur man tjänar pengar på SEO, och mycket mera så kommer det snart ett ny intressant artikel med ännu mera sökmotoroptimerings tips!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *