JOBBCOACH

JOBBCOACH

Slider

Fördelar med att jobba för andra

  • Tryggt – Sköter du dig är det tryggt 
  • Utbildningar – Möjligt att få gratis utbildningar
  • Erfarenhet – Du får lära dig jobba för andra
  • Arbetskamrater – Slipp att jobba på egen hand

Nackdelar med att jobba för andra

  • Inrutat – Oftast väldigt enformigt
  • Arbetsvillkor – Risk för dåliga arbetsvillkor
  • Möjligheter – Inte speciellt stora möjligheter
  • Lön – Svårt att bli miljonär
TIPS FRÅN JOBBCOACHER

Tips från andra

Vanliga frågor om jobbcoaching

Utbildning för att bli jobbcoach?

För att bli en jobbcoach behöver du ingen utbildning, du får coacha vem du vill i vad du vill.

Däremot behöver du utbilda dig på Högskolan för att få jobb hos andra förmedlare. Det beror på att Arbetsförmedlingen sedan några år tillbaka bara betalar till de företag som har utbildade jobbcoacher.

Vill du vet mer om hur det funkar? Läs då denna guide!

Läs guiden

Hur mycket får en jobbcoach i lön?

En vanlig fråga är hur mycket får en jobbcoach i lön, och det varierar naturligtvis av flera faktorer.

Men 2018 låg marknadslönen för jobbcoacher på 28.000 kr till ca 36.000 kr i månaden. Här har det betydelse hur länge du har varit verksam inom yrket och hur erfaren du är, precis som i det flesta andra yrken.

Vill du veta mer om löner för jobbcoacher? Läs då denna guide!

Läs guiden

Arbetsförmedlingens jobbcoacher?

Har Arbetsförmedlingen jobbcoacher, eller är det externa företag man hyr in dessa tjänster ifrån?

Det finns både och, men det absolut vanligaste är att man beställer tjänsten från privata företag som enbart sysslar med jobbcoaching. Dessa företag måste sedan några år tillbaka ha utbildade jobbcoacher för att vara berättigade att ta uppdrag från arbetsförmedlingen.

Läs mer om detta i denna guide!

Läs guiden

Vad gör en jobbcoach?

En jobbcoach har som sitt primära syfte att hjälpa dig med att matcha ihop dig med lämpliga jobb, och se till att stötta dig med råd och tips när du behöver det.

Tanken är att du ska få hjälp att hitta ett nytt jobb om du blivit arbetslös, eller hitta en lämplig sysselsättningar som man tror ska kunna hjälpa dig att få ett nytt jobb.

Vill du läsa mer om jobbcoachens jobb? Läs då denna guide!

Läs guiden

Använda privat jobbcoach?

Använda en privat jobbcoach är helt okej, faktum är att de allra flesta jobbcoacher är från just privata som arbetsförmedlingen hyr in för att hjälpa dig med stöd och matchning.

Men om du hittar en egen jobbcoach-firma så är detta också okej, då behöver du i sådana fall berätta detta för din handläggare på arbetsförmedlingen att du vill ha denna jobbcoach.

Läs hela guiden här!

Läs guiden

Hur blir man en jobbcoach?

Vill du veta mer om hur man blir en jobbcoach så är ett bra tips att prata med en jobbcoach, eller arbetsförmedlingen som också kan hjälpa dig på traven.

Men generellt sett så måste du gå en eftergymnasial utbildning då detta krävs, det finns flera olika utbildningar du kan gå för att bli en jobbcoach. Men en utav de vanligare är att studera till studie- och yrkesvägledare.

Läs mer om detta i denna artikel.

Läs guiden

Lediga jobb för jobbcoach?

Letar du jobb för jobbcoacher så finner du dessa lättast på arbetsförmedlingens, blocket jobb eller hemsidor som monster.se.

Men ett annat tips är att du själv söker upp lämpliga företag som sysslar med stöd och matchning av jobb på individnivå. Att kunna själv få ett jobb som jobbcoach måste väl ändå vara ett grundkrav om man ska hjälpa andra med hur de ska få jobb.

Läs våran guide här så får du några tips!

Läs guiden

Byta jobbcoach till en annan?

Vill du byta från en jobbcoach till en annan för att du inte är nöjd med det stöd du får, så är detta helt okej.

Det du behöver göra är att du måste ta kontakt med din handläggare på arbetsförmedlingen och berätta varför du inte tycker att det funkar med din nuvarande jobbcoach.

Här har du en liten guide på hur du går tillväga för att byta ut din nuvarande jobbcoach, till en ny jobbcoach.

Läs guiden

Information

Info för dig som vill jobba för andra

Att jobba för andra företag innebär massvis av fördelar istället för att starta eget företag, eller att hitta en inkomst genom att jobba hemifrån. Du har oftast en säkrare inkomst än att alltid behöva komma på egna sätt att få inkomster på. I denna artikel kommer vi sida dig hur du får ett jobb.

Våran Jobbcoach visar dig trixen och tipsen som ger dig näst intill 99% större chans att hitta ditt drömjobb. Till skillnad från den vanliga jobbcoachen fokuserar vi inte på ditt cv och vad du har gjort, tricket i att få ett nytt jobb ligger nämligen i att kunna presentera göra för din nya arbetsgivare.

SmartBook - Utbildningar

IAME

Tmiint

ACCURAS

Framgångsrika

Karriärs-guide